Tuigpaarden

Voor ik met stamboekschapen ben begonnen was ik fokker en gebruiker van concourstuigpaarden. Na onze laatste keuringstopper Ceasar te hebben verkocht ben ik twee jaar zonder paarden geweest. Sinds kort bezit ik weer een aparte zwarte tuigpaardfokmerrie Renorose ze is 15 jaar oud en ze stamt uit de Denderose stam. Vorige week is ze gedekt door Cizandro uit de bekende stam van de gebroeders Den Otter uit Bruchem.  Renorose was als veulen kampioen op zowel de lokale als de centrale keuring in Friesland. Als 2 jarige idem dito en als driejarige hooggeplaatst op de nationale tuigpaardendag.

Ook in 2015 is er een merrieveulen van Fantijn geboren Korose ze heeft het goed gedaan op de keuringen en was uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. Renorose is nu jaar drachtig van Emilano hopend op een zwarte nazaat van deze goedfokkende merrie volgend voorjaar.

Korose in EEXT 2020

Korose met Mart in topvorm

 

Korose 1a op de keuring in Tolbert. Super voorgebracht door Mart Helmus en nu op naar de ster in Norg.

Korose september 2018

 

Korose 3 jaar

 

 

Korose 2 jaar

 

 

 

Korose geboren april 2015

 

Renorose heeft op 13 april 2014 een merrieveulen van Cizandro gekregen een vos bles met drie witte benen ze heet Joyrose.

Joyrose

Inmiddels is de merrie weer gedekt deze keer bij Fantijn. Deze hengst komt uit dezelfde stam als Renorose de succesvolle Denderose stam.

Fantijn op het voorterrein in Bennekom

Fantijn wat mooi gebouwd en zo goed lopen

 

Cizandro voor gegevens zie website Wim Cazemier

 

 

Renorose nog bij zijn vorige eigenaar de familie Postma uit Kollumerpomp op 15 jarige leeftijd